Forsiden
Matrikkelnummer
Gatenavn
Bygninger
Valgmantall 1817
Søkeside
Linker
Om Frhald.no

Om sidene Frhald.no

 

Tanken bak disse internettsidene var å få samlet mest mulig stoff om de forskjellige matriklene som var i gamle Fredrikshald. Et sted hvor det var mulig å finne ut hvor matriklene lå rent geografisk og hva som finnes på plassen i dag.

Da sidene blir drevet på rent hobbybasis vil fremdriften måtte ta noe tid. Det er et hav av kilder å hente informasjon i fra. Matrikler, folketellinger, branntakstprotokoller, pantebøker, et godt utvalg bøker med Halden-historie og ikke minst gamle aviser.

I all informasjon du finner i bøker og på internett så er mulighetene for feil store. Driver du med slektsgranskning eller lignende så bør opplysinger fra slike steder kontrollers med kildene. Dette gjelder også det du finner på disse sidene.

På sidene om de enkelte matriklene vil det i de fleste tilfellene være et bilde av eiendommen. Håpet var at det også skulle være mulig å få fatt i gamle bilder som viser hvordan eiendommen så ut tidligere.

Har du lyst til å bidra med opplysninger eller gamle bilder - så ta gjerne kontakt.

Steinar Wilhelmsen

steinar@frhald.no

 

PS : Vil du bruke noen av bildene på siden så setter jeg pris på om du spør om lov først. Da er det jo også større mulighet for at du får bildet i en mye bedre oppløsning enn de som ligger ute på nett.